UVA Vrouwen
De Universiteit van Amsterdam (UvA) wilde met trots 10 vooraanstaande vrouwen presenteren, die waren verbonden aan de universiteit en met hun onderzoek en werk veel impact op de samenleving hebben gehad. De eerste presentatie was in het in Allard Pierson, het museum dat ook verbonden is met de UvA.

De tentoonstelling moest als een krachtig manifest naar buiten komen. We bedachten een prominente plaats waar iedereen het zou zien: midden in het museumcaf├ę. Hier was nog nooit iets tentoongesteld en de grote lege muren waren ideaal. Gekozen is voor rood en een blauw en een stencil-achtige techniek. De presentatie werd zo goed ontvangen, dat er een domino-effect ontstond. Verschillende locaties van de UvA wilden op hun eigen locatie bij deze tentoonstelling aansluiten. Daardoor moest het ontwerp voor elke beschikbare ruimte telkens worden aangepast.

Ook studenten van de UvA raakten geïnspireerd en maakten een eigen presentatie met een hedendaagse shortlist van inspiratievolle vrouwen. Wij hielpen ze bij het maken van de posters, zodat ook deze presentatie onderdeel werd van het manifest.

Vorige project
De Studio &…
Volgend project
Kazimir Malevich