De Wereld in Kleur
Deze tentoonstelling toont een collectie van de eerste kleurenfotografie van voor WOI. Een groot onderdeel van de tentoonstelling zijn de foto’s van filantroop Albert Kahn (1860 - 1940). Zijn autochrome opnames met aardappelzetmeel bevatten een idealistisch beeld van de wereld: verschillende culturen levend in vrede. Door het uitbreken van WOI komt hier verandering in.

Alle 1000 foto’s in de tentoonstelling hebben we eerst geordend en gecategoriseerd. Elk thema heeft zijn eigen verhaallijn en zijn eigen unieke hangplan. Voor de gele zaal een verzameling van toeristische kiekjes met een positieve kijk op de wereld en een donkere zaal voor horrorfoto’s van WOI.

Voor de poster hebben we een foto met knallende kleuren gekozen. Om ook het kleurenproces van de bijzondere afdruk te laten zien, zijn ook de randen van de glasnegatieven afgebeeld.

volgende
vorige

De foto’s uit deze tentoonstelling waren van oorsprong geen afdrukken maar dia’s. Omdat we in de tentoonstelling nog een uitleg over deze techniek misten, hebben we een ‘dia-tafel’ gemaakt, waarin de techniek wordt uitgelegd.

Vorige project
Geschilderde Tuinen
Volgend project
Da Vinci Creatieve…