De Studio & de GeoZone
In de collectie van het Allard Pierson hebben een tweetal APLive onderdelen een vaste plek gekregen: De Studio en de GeoZone. APLive: wat in een museum achter de schermen gebeurt, wordt voor publiek inzichtelijk gepresenteerd. Het gaat om onderzoek, conservatie, of restauratie van de collectie.

Het Allard Pierson Museum heeft een audio archief dat in lengte een kilometer in beslag neemt. Voor dit deel hebben wij ‘De Studio’ ontworpen. De Studio is een ruimte in de vaste collectie waar analoge geluidsopnames worden omgezet naar digitaal. Daarnaast kun je geluidsopnames beluisteren en wordt dit proces uitgelegd met een tijdlijn. In deze tijdlijn zijn ‘echte’ analoge apparaten verwerkt die allemaal gebruikt kunnen worden.

Daarnaast heeft Allard Pierson een groot aantal kaarten in het archief. In GeoZone kun je meer te weten komen over de belangrijkste Amsterdamse kaartenmakers en hun bijzondere kaarten van werelddelen, landen en steden. Het dit rijke ontsloten archief kun je ook een kaart printen en mee naar huis nemen.

(foto Monique Kooymans)
Vorige project
Kaarslicht
Volgend project
UVA Vrouwen